Satelitarna rewolucja w rolnictwie Suszą objęte są już wszystkie województwa w kraju i wszystkie rodzaje upraw. Tegoroczne plony będą mniejsze niż przewidywano, to już pewne. W zwiększaniu wydajności w rolnictwie, mimo trud
Warszawa, 10 kwietnia 2018 r.Informacja prasowa RODO to ostatnio gorący temat. Zostało już bardzo mało czasu na odpowiednie przygotowanie do nowego unijnego rozporządzenia. Niestety na niewiedzy i wkradających się emocjach prz
Już tylko dwa tygodnie pozostały do zakończenia drugiej edycji konkursu „Planeta Energii”. Uczestnicy organizowanej przez ENERGĘ akcji edukacyjnej dla najmłodszych uczniów mają ostatnią szansę, aby wyruszyć
Kulczyk Oil Ventures rozpoczął prace przy pierwszym odwiercie na polu Północne Makiejewskoje, najmłodszej koncesji należącej do portfela aktywów Spółki na Ukrainie. Koncesja ta przylega do eksploatowanych ju
Hiperautomatyzacja, nowe miejsca pracy i cyfrowa etyka – jakie będą trendy technologiczne w 2020 roku?Warszawa, 31 stycznia 2020 – Rok 2020 zdominuje sztuczna inteligencja, która pomoże w pogłębionych analizach i hiperautoma
Informacja prasowa14 października 2016r.SMSL–przegląd nowości na jesień 2016Jesień to okres ponurych ciągnących się dni, nudnych wieczorów i niekończącej się chandry. Większość ludzi dotyka wtedy przygnębienie i ni
AVM wprowadza na rynek FRITZ!Repeater 1200 i FRITZ!Repeater 600Dwa nowe repeatery FRITZ! do optymalnych połączeń w sieci MESH WiFiFirma AVM, niemiecki producent urządzeń sieciowych, wprowadza na polski rynek dwa wzmacniacze sygn
Generacja C na brzegu sieci – jak na branżę IT wpłynie edge computing?Szacuje się, że do 2021 r. internetowy ruch generowany przez urządzenia mobilne wzrośnie czterokrotnie, a transfer związany ze strumieniowym wideo i grami
Trwa konsolidacja z podmiotami Grupy TAURON spółek Górnośląskiego Zakładu Elektroenergetycznego, nabytego w grudniu ubiegłego roku od Vattenfalla. Wszystkie przejęte podmioty zmieniły już nazwy. W strukturze Grup
Śniadanie, deser i kolacja z MPM!28 września 2016Bogato wyposażona kuchnia ułatwia kucharskie prace i stwarza pole do popisu. Jednak nie zawsze jest to warunek konieczny, aby wykazać się kunsztem kulinarnym. Równie dobrze moż